Rezultatele implicarii ADR Centru ca Organism Intermediar pentru POSCCE devin tot mai vizibile in Regiunea Centru

  • Economia regionala s-a dezvoltat cu finantari de circa un miliard de lei!

Implementarea operatiunilor gestionate de ADR Centru in calitate de Organism Intermediar pentru POSCCE in Regiunea Centru a produs efecte vizibile, constand in 735 de proiecte ale IMM si ONG, care au o valoare totala mai mare de 1,15 miliarde lei, din care circa 580 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila. Pornind de la evaluarea si contractarea unui numar insemnat de proiecte care erau in asteptare in momentul preluarii atributiilor de Organism Intermediar de catre ADR Centru, au aparut si primele rezultate, concretizate in cresterea competitivitatii economice a peste 500 de IMM si ONG, care si-au finalizat proiectele. Astfel, sunt vizibile in intreaga regiune investitii pentru constructia si modernizarea a circa 30.000 mp de hale industriale, pentru achizitia a peste 2000 de utilaje si echipamente industriale care inglobeaza cele mai noi si moderne tehnologii, dar si pentru crearea a peste 3000 noi locuri de munca, atat in mediul urban, cat si in mediul rural. Aceste sunt rezultatele prezentate de ADR Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru POSCCE in Regiunea Centru, in cadrul Conferintei Regionale pentru acest program, eveniment organizat azi la Alba Iulia.

Pe parcursul Conferintei de la Alba Iulia, participantii au fost informati asupra stadiului implementarii POS CCE in Regiunea Centru si au urmarit prezentarea unor proiecte de investitii, prezentari realizate chiar de catre beneficiarii acestor proiecte. Astfel, toti participantii au aflat care a fost impactul proiectelor asupra activitatii firmelor. De asemenea, cei prezenti au dezbatut provocarile cu care s-au confruntat beneficiarii in implementarea proiectelor, precum si solutiile utilizate pentru depasirea lor. Dezbaterile privind noile directii de finantare care vor fi disponibile pentru IMM in urmatoarea perioada de programare au reprezentat o tema de interes maxim in cadrul acestei Conferintei regionale.

Aducerea Organismului Intermediar mai aproape de beneficiari, prin preluarea atributiilor de catre ADR Centru incepand cu luna martie 2013, a determinat deblocarea implementarii POSCCE 2007-2013 si a constituit o modalitate de accelerare a implementarii acestui program iar, ca urmare a descentralizarii activitatilor, s-a finalizat evaluarea si contractarea proiectelor depuse inca din anul 2010, iar beneficiarii au fost sprijiniti in implementarea proiectelor. Concret, acestora li s-a oferit sprijin direct pentru solutionarea problemelor cu care s-au confruntat, inclusiv prin realizarea platilor intr-un timp mult mai scurt decat in perioada anterioara, ceea ce a redus considerabil costurile cu resursele financiare necesare, inclusiv prin utilizarea mecanismului cererilor de plata. Volumul total al investitiilor gestionate de ADR Centru in ultimii doi ani depaseste 1,15 miliarde lei, din care peste 580 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila pentru dezvoltarea celor 735 IMM si ONG din Regiunea Centru, care au depus proiecte pentru investitii in tehnologie, consultanta, standardizare, precum si pentru dezvoltarea solutiilor IT.

”Pe parcursul anilor 2013 si 2014 am recuperat perioada in care au fost sistate operatiunile pe acest program, derulat anterior doar de catre minister, si am avansat foarte bine in contractarea si implementarea proiectelor. Acum asiguram monitorizarea proiectelor si sprijinim firmele sa fie competitive si sa concureze pe piata interna si pietele internationale, sa creeze noi locuri de munca. Prin operatiunile derulate in cadrul POS CCE, pentru care ADR Centru are rolul de Organism Intermediar in Regiune, completam, alaturi de celelalte programe si proiecte derulate de catre ADR Centru, investitiile importante pentru generarea de locuri de munca in beneficiul cetatenilor. Pe toate operatiunile pe care le gestionam in cadrul POS CCE sunt sute de beneficiari, ale caror proiecte in valoare totala cumulata atrag sume importante in economia Regiunii Centru. Acordam un tratament egal tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile, dar proiectele mari ale IMM necesita o atentie speciala, de aceea organizam periodic astfel de intalniri, astfel incat mediul de afaceri sa atraga cat mai multe fonduri europene”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Detalii despre activitatea ADR Centru in calitate de OI pentru POS CCE se regasesc pe pagina de internet a ADR Centru, Sectiunea POS CCE, sau pot fi obtinute de la Departamentul Organism Intermediar POS CCE, persoana de contact dl Nicolae Marginean, Sef Serviciu Relatii Publice din cadrul ADR Centru, tel 0258-818616, int 123, e-mail: relatii_publice@adrcentru.ro.

Prezentare stadiu implementare POSCCE Reg Centru 2014 Prezentare probleme intampinate si masuri intreprinse proiecte POSCCE Prezentare Proiect MATEC CNC TECHNIC Prezentare Proiect Elis Pavaje Prezentare Proiect AM INDUSTRIE Prezentare Site POS CCE ADR Centru Prezentare versiune oficiala POR 2014 2020